Fritid


Vår blog om fjellsport, klatring, ski, sykling m.m.

Massif de Aravis

Av Bent Kverme • 27. Feb 2008 • Hovedemne: Fjellsport

Noe upressist ligger Aravis fjellene mellom Annecy og Chamonix Mont Blanc. Området er ypperlig for familieturer, fot og fjellturer, og sykkelturer, det har minst tre klettersteiger og flere fjell med klatreruter.

View Larger Map

Fjellene er ‘rolige’ enn de vi finner rundt Chamonix, ikke så stupbratte og ikke så høye. De høyeste når bare så vidt opp til 3000 moh. Tilsamme gjør dette fjellene ypperlige til familieturer, fotturer og sykkelturer.

De største landsbyene i  området er Le Grand Bornand, Saint Jean de Sixt,  La Clusaz og Manigod. Deres hjemmesider preges av at de tilbyr aktiviteter til hele familien. På vinterstid tilbyr alle landsbyene alpinbakker. La Clusaz har vel det største anlegget av de tre, men har vansklig for å konkurrere med steder som Port de Solei, Le Grand Massif, ChamonixLes Contamines, og Megeve. Alle disse ligger mindre en 1 time og 15 minutter fra Geneve.

På sommeren er neste hele området like spennende, både med tanke på familieturer nede i landsbyene og i dalene, fot- og fjellturer og sykkelturer. Det finnes minst 3 klettersteiger og det finnes utallige klatreruter både klipper og på topper, rundt om i hele Aravis området. Noen av de fineste fjelltoppene er sikret med trappetrinn og rekkverk og dermed tilgjengelig for de fleste.

Noen tilfeldig valgte topper som er verdt et besøk er Pointe Percèe (web-cam), La Tournette, Pointe d’ Arcalod og Pic de Jallouvre (web-cam). Bildene nedenfor ble tatt på en tur opp sistnevnte.

Her er en grov skisse av ruten opp Pointe Perce:PointePerceRute.jpg Klettersteigene finner vi i Le Grand Bornand, La Clusaz og Tônes. Den lengste finner vi ovenfor Le Grand Bornand. Denne stiger omtrent 450 meter og du må regne med 4 - 5 timer på turen opp (web-cam). Skal du sykle i området må du regne med noen opp- og nedoverbakker. Tour de France passer med gjevne mellomrom for å ‘plukke’ toppen Col de la Colombiere. Syklet en gang en runde i området. Det ble noe tøffere enn jeg hadde sett for meg. Les egen post om den turen.

Stikkord: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.